FESTIVAL DE THEATERBOM 5

Van woensdag 14 mei tot zaterdag 17 mei 2008

Jawel, het is weer zo ver! Van 14 tot 17 mei ontploft De Theaterbom 5 in de Brugse Poort! Voor wie het nu in Keulen hoort donderen, een woordje uitleg…

In 1999 liepen een bende Gentse, jonge, pas afgestudeerde artiesten een beetje lichtjes gefrustreerd rond. Ze konden met hun voorstellingen nergens in Gent terecht. Te jong, te onbekend. Ze maakten van de nood een deugd, huurden de Minardschouwburg af en toonden een weekend lang al hun voorstellingen aan pers en publiek. Ondertussen zitten we aan de vijfde editie van het festival en is er één en ander veranderd…

Festival De Theaterbom vindt ook deze keer plaats in de Brugse Poort. Acteurs, muzikanten en performers spelen in woonkamers, tuinen, op straten, op pleinen, in de kerk, bij de kapper, op een woonboot, … Vier dagen lang kunt u bij mensen thuis genieten van theater, muziektheater, muziek, kindervoorstellingen, film, dans en performances. En op de koop toe is Festival De Theaterbom volledig gratis!

Ondertussen zegden er al 50 gezelschappen en artiesten toe, die op evenveel plaatsen zullen te zien zijn in de wijk. Sommige gezelschappen spelen een fragment uit een bestaande voorstelling, anderen nemen de gelegenheid te baat om nieuwe dingen uit te proberen of om een try-out te spelen. Enkele voorstellingen worden speciaal op maat voor het festival gemaakt.

Alle voorstellingen duren telkens niet langer dan een half uur en tussendoor is er genoeg tijd om van de ene plaats naar de andere te wandelen. Bewoners en gebruikers van de locaties zijn mee organisatoren en zorgen bij hun thuis voor een warm onthaal van artiesten en toeschouwers. Dit alles maakt van het Festival De Theaterbom een uniek en zeker niet te missen gebeuren!

Tijdens de vorige editie waren er meer dan 200 voorstellingen te zien op tientallen verschillende locaties. Bijna 5000 toeschouwers (!) bezochten het festival. Deze editie willen we die prestatie met veel plezier en enthousiasme evenaren. En als klap op de vuurpijl sluiten we zondag 18 mei het festival feestelijk af met de parade Op Tocht.

Voor meer info over de voorstellingen kunt u binnenkort de Bombrochure aanvragen via Bij’ De Vieze Gasten of hier een kijkje nemen op deze website. Doen!